^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

Śląskie Aktualności Rolnicze 2020

Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie prowadzi rekrutację również na kierunek dedykowany mieszkańcom terenów wiejskich

Uzyskasz kwalifikacje rolnicze 002

Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie do 13 września 2021 roku prowadzi rekrutację na studia. Wśród wielu nowych kierunków studiów uruchomionych w tym roku akademickim znajduje się m.in. Produkcja i marketing żywności - kierunek adresowany do kandydatów pochodzących z terenów wiejskich.

Ukończysz Produkcję i marketing żywności - uzyskasz kwalifikacje rolnicze!

Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie zaprasza kandydatów do studiowania na nowym kierunku - produkcja i marketing żywności (studia I stopnia, zakończone uzyskaniem tytułu inżyniera, trwają 7 semestrów, kształcenie odbywa się na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych).

Celem kształcenia na kierunku produkcja i marketing żywności, studia I stopnia o profilu praktycznym, jest przygotowanie specjalistów posiadających wiedzę i umiejętności z zakresu produkcji i przetwarzania żywności oraz marketingu produktów rolno-spożywczych, zarządzania rolnictwem w fazie przetwórstwa, przechowalnictwa oraz dystrybucji, specjalistów wyposażonych w kompetencje łączące specjalistę z technologii żywności ze specjalistą ds. marketingu.

Program kształcenia kładzie nacisk na wykształcenie umiejętności praktycznych, które przygotowują do pracy w różnych w sektorach gospodarki i instytucjach związanych z produkcją żywności i jej zbytem. Praktyczny charakter studiów pozwoli na zdobycie umiejętności, które przygotowują do podjęcia pracy w zakresie produkcji surowców spożywczych, przetwarzania, utrwalania, przechowywania i kontroli jakości żywności oraz jej dystrybucji, a także ułatwiających uruchomienie własnej działalności gospodarczej np. w zakresie przetwarzania i zbytu żywności.

Po ukończeniu studiów produkcja i marketing żywności, absolwent uzyskuje kwalifikacje rolnika. Program studiów, opracowany we współpracy z przedstawicielami biznesu, zaprojektowany jest w sposób gwarantujący wykształcenie wszechstronnie przygotowanych specjalistów, którzy będą posiadali kompetencje umożliwiające im dynamiczne wejście na rynek pracy i objęcie funkcji liderów zespołów zadaniowych i kierowniczych w krajowych przedsiębiorstwach z branży szeroko pojętego sektora rolniczego. Więcej informacji o kierunku na platformie rekrutacyjnej Uniwersytetu: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/offer/2021Z/programme/07-PMZ-I/?from=field:07-PMZ

Przypomnijmy, że rekrutacja na wszystkie kierunki studiów w Uniwersytecie trwa do 13 września 2021 roku. Uczelnia uruchomiła w roku akademickim 2020/2021 oprócz produkcji i marketingu żywności, jeszcze inne, nowe i atrakcyjne kierunki studiów. Wśród nowości znajdują się także:

- psychologia, jednolite studia magisterskie o profilu praktycznym,
- informatyka, studia II stopnia,
- pielęgniarstwo, studia II stopnia,
- iberoznawstwo, studia II stopnia.

Rekrutacja na studia odbywa się poprzez stronę internetową Uniwersytetu: https://rekrutacja.ujd.edu.pl/pl/

 

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com