^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

Śląskie Aktualności Rolnicze 2019

Nasze Kulinarne Dziedzictwo - konkurs

NKD logoSerdecznie zapraszamy do udziału w 15-tej edycji konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów na najlepszy regionalny i lokalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i lokalną.

 

Tegoroczny finał konkursu odbędzie się 20 czerwca 2015 roku w Częstochowie podczas Festiwalu Sztuki Kulinarnej „Aleja Dobrego Smaku".

 

Do konkursu zapraszamy restauracje, gospodarstwa agroturystyczne, Koła Gospodyń Wiejskich, stowarzyszenia i lokalne organizacje, pensjonaty, małe zakłady rzemieślnicze, a także wszystkich tych, którzy chcą zaprezentować regionalne produkty, głęboko osadzone w polskiej tradycji i od lat wytwarzane tymi samymi metodami i według tych samych receptur.

 

Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać wypełnioną Kartę Konkursową w terminie do 29 maja 2015 roku na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pocztą na adres:
Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie
ul. kard. Wyszyńskiego 70/126
42-200 Częstochowa

 

Organizatorem centralnym konkursu, odbywającego się pod Patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałków Województw, jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wspólnie ze Związkiem Województw RP. Partnerami merytorycznymi i organizacyjnymi finałów konkursu w regionach są Urzędy Marszałkowskie i Wojewódzkie Ośrodki Doradztwa Rolniczego.

 

Konkurs przebiega dwuetapowo.
Pierwszy etap to finał regionalny, w którym wyłonieni zostają laureaci w czterech kategoriach: produktów pochodzenia zwierzęcego, roślinnego, napojów i produktów mieszanych oraz najlepsze dania i potrawy regionalne i tradycyjne.
Drugi etap konkursu to wybór - spośród produktów nominowanych w regionach - najlepszych produktów oraz potraw i dań do prestiżowej nagrody konkursu „PERŁA 2015".

 

Więcej informacji o konkursie na stronie www.produktyregionalne.pl

 

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W KONKURSIE

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com