Produkty lokalne, tradycyjne, regionalne oraz ekologiczne stały się ostatnio modne. Coraz większe zainteresowanie konsumentów tymi produktami zaktywizowało lokalnych przedsiębiorców i rolników do rozwijania działalności w sferze żywności wysokiej jakości. Można pokusić się o stwierdzenie, że powoli kształtuje się rynek produktów lokalnych, tradycyjnych i regionalnych.
Województwo śląskie słynie z bogactwa i różnorodności tradycji kulinarnych oraz z produktów żywnościowych wytwarzanych w oparciu o stare i sprawdzone receptury. Na naszym terenie działa coraz więcej podmiotów wytwarzających bardzo dobrą i wysoko ocenianą żywność.
Intencją Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego jest wprowadzenie tych produktów do oferty obiektów hotelarskich, działających na terenie województwa śląskiego.
Doskonałą okazją do nawiązania kontaktów biznesowych pomiędzy producentami żywności z naszego województwa a hotelami będzie Gwiazdkowy Eko Jarmark, który odbędzie się w dniach 10-11 GRUDNIA 2016 w HALI POFABRYCZNEJ PORCELANY BOGUCICE PRZY ULICY PORCELANOWEJ 23 W KATOWICACH.
Zapraszamy producentów na STOISKO WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO. Udział w jarmarku jest bezpłatny.
10 GRUDNIA 2016 r. o godzinie 16:00 w wyznaczonej strefie biznesowej zaproszeni przedstawiciele hoteli będą mogli zapoznać się ze szczegółową ofertą Państwa firm.
Chętni do udziału w Jarmarku produci mogą przesyłać zgłoszenia do 05 GRUDNIA 2016 r. na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
Informacji nt. Eko Jarmarku udziela Agnieszka Kotwa - WYDZIAŁ GOSPODARKI, TURYSTYKI I SPORTU - Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego, ul. Ligonia 46, 40-037 Katowice, tel. +48 32 774 00 80.
Źródło: informacja przekazana z Urzędu Marszałkowksiego Woj. Śląskiego
Fot. A. Zoń