^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

Szkolenie pt. "Mechanizmy wsparcia dla producentów uczestniczących w systemach jakości żywności w ramch PROW na lata 2014-2020

żywność

Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie informuje, że:

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego realizuje cykl jednodniowych szkoleń dotyczących mechanizmów wsparcia dla producentów uczestniczących w systemach jakości żywności w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego jest współorganizatorem wraz z Urzędem Marszałkowskim Województwa Śląskiego oraz Śląskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Częstochowie Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów, którego tegoroczny finał regionalny w województwie śląskim odbył się 30 lipca w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie.

W ramach projektu „Mechanizmy wsparcia dla producentów uczestniczących w systemach jakości żywności…” będzie zorganizowane seminarium dla: producentów zarejestrowanych jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne, Gwarantowana Tradycyjna Specjalność, producentów zainteresowanych włączeniem się do systemów jakości, pracowników ośrodków doradztwa rolniczego, izb rolniczych, lokalnych grup działania, organizacji pozarządowych i przedstawicieli samorządów. Seminarium odbędzie się 22 listopada od godz. 9.30 ( wg załączonego programu) w siedzibie Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie Oddział Mikołów, ul. Gliwicka 85.

W związku z ograniczoną liczbą miejsc zgłoszenia prosimy przesyłać w terminie do 17.11.2017r. ( piątek ) do Pauliny Makles-Bochnia na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pod nr tel. 34/ 377 01 19.

Szczegółowy program poniżej.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU

                                                           PROGRAM

szkolenia dotyczącego mechanizmów wsparcia dla producentów uczestniczących w systemach jakości żywności w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

 

Mikołów dn. 22 listopada 2017 r.

  9.30 - 10.00 – Rejestracja uczestników

10.00 - 10.15 – Powitanie przez organizatora i gospodarzy spotkania, przedstawienie

                         idei i założeń szkoleń

10.15 - 10.45 – Polityka jakościowa UE

10.45 - 11.30 – Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych

11.30 - 12.15 – Wsparcie dla nowych uczestników systemów jakości, wsparcie na

                           przeprowadzenie działań informacyjnych i promocyjnych.

12.15 - 12.30 – Przerwa kawowa

12.30 - 13.15 – Wprowadzanie do obrotu wysokojakościowych produktów rolnych i środków spożywczych

            

13.15 - 14.00 – Sprzedaż bezpośrednia przetworzonych i nieprzetworzonych produktów żywnościowych, pochodzących bezpośrednio z: własnej uprawy, chowu lub

hodowli, uzyskiwanych w ramach pszczelarstwa lub pasterstwa

14.00 - 14.45 – Ułatwienia we wprowadzaniu do obrotu produktów przetworzonych z

                          własnego gospodarstwa w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego

14.45 - 15.15 – Dyskusja

15.15             – Obiad

źródło: fot. internet

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com