^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

Newsletter

"PERŁY" 2021 z województwa śląskiego

NKD

hekele1

22 września br. obradowała Kapituła Krajowa Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.  Z województwa śląskiego tegoroczne „PERŁY” otrzymują produkty:

  1. Pstrąg górski - Specjalistyczne Gospodarstwo Rybackie „Nałęże” Artur Bylok
  2. Chleb żytni na zakwasie - Ryszard Halabowski Gospodarstwo Rolne
  3. Piernik do moczki - „Cukiernia Meisel” F.P.H.U. Lucjan Meisel
  4. Bołla - Maria Mańka - KGW Popielów - Radziejów

oraz potrawy:

  1. Hekele (hekerle) i kluski kładzione ze smażoną cebulką i boczkiem  - KGW w Bujakowie
  2. Garnuszek górniczy -  KGW Popielów - Radziejów

Nagrody zostaną wręczone podczas Wielkiego Finału Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów  - 3 października  br. (niedziela) na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Laureatom gratulujemy!
hekele

 

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com