Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi ogłosił kolejny konkurs. Tym razem jest to: „Food zero waste – nie marnuję żywności”, którego celem jest” zachęcenie do wdrożenia idei niemarnowania żywności oraz kreatywnego podejścia do sztuki kulinarnej z wykorzystaniem produktów, które pozostały z poprzednich posiłków czy zakupów”.
Konkurs ma charakter ogólnopolski, a przeznaczony jest między innymi dla Kół Gospodyń Wiejskich i gospodarstw domowych.
Zaproponowano 5 kategorii konkursowych:
1.Zapiekanki
2.Sałatki
3.Słodko/słono
4.Dania z mięsem
5.Dania jarskie
Zgłoszeń do konkursu należy dokonać w terminie od 17.02.2021 do 24.03.2021 r.
Szczegółowe informacje wraz z Regulaminem znajdują się na stronie
www:nikidw.edu.pl/2021/02/17/konkurs-food-zero-waste-nie-marnuje-zywnosci-stworz-danie-przepis-i-zdjecia-przeslij-do-nas/
Źródło: NIKiDW