^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

Harmonogram szkoleń

Kulinarne „PERŁY 2024” województwa śląskiego

Na ternie Międzynarodowych Targów Poznańskich w miniony weekend odbyły się  Targi Smaki Regionów. Wydarzenie to skupia producentów prezentujących najlepszą regionalną i tradycyjną żywność, w tym również wyróżnioną certyfikatami systemów jakości żywności. Podczas Targów 28 września odbył się również Wielki Finał XXIII edycji ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i tradycyjną. Na uroczystej gali wyróżniono 80 producentów z całej Polski którzy otrzymali prestiżową nagrodę Perła 2024. Sześcioma Perłami mogą pochwalić się producenci i wytwórcy wyjątkowej żywności z województwa śląskiego.

Perla

Z województwa śląskiego nagrodę Perła 2024 w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” otrzymali:

za produkty tradycyjne i regionalne

Fest-Park Cukiernictwo Ilona Pudełko - Pisarzowicki kołocz weselny-dożynkowy – powiat bielski

kołocz pisarzowicki

Pasieka Pszczela Hanna i Karol Pniok - Miód leśny- powiat m. Jastrzębie Zdrój

miód leśny Pniok

 

Pasieka Skowronek Aneta i Grzegorz Śliwka - Miód pitny Starowiejski dwójniak jakościowy – powiat bielski

miód dwójniak

 

Zagroda Edukacyjna “U Źródeł” Aneta Nogowczyk- Wiślańska herbata z zielin -  powiat cieszyński

Herbata z zieln

 

Andrzej Pilch, Gospodarstwo Rolne - szynka dojrzewająca z jagnięciny – powiat cieszyński

szynka wisła

za tradycyjną potrawę regionalną

Zagroda na pograniczu Joachim Marczinski, Gospodarstwo Ogrodniczo-Hodowlane -Zupa z młodzików, młodziki pieczone na maśle – powiat raciborski

młodziki

Gratulujemy wszystkim nagrodzonym

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com