^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

Ogólnopolskie Dożynki Jasnogórskie 2024

I etap X edycji Konkursu Kulinarnego „Bitwa Regionów„ - za nami.

KGW Jaworzynka

 

Konkurs kulinarny organizowany przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa odbył się w dniu 22.06.2025 w parku w Pawłowicach przy okazji głównej imprezy „Śląskie Święto Karpia”. Konkurs skierowany był do Kół Gospodyń Wiejskich. W I edycji wzięło udział 11 KGW  z czterech powiatów województwa śląskiego. Powiat cieszyński reprezentowany był przez KGW Dębowiec, KGW Istebna i KGW Jaworzynka.

Panie wraz z towarzyszącymi panami zaprezentowały potrawy kulinarne konkursowe i nie tylko. Wystrój stoisk zachęcał także do degustacji przygotowanych specjałów, a chętnych nie brakowało.

Komisja konkursowa  wybrała najlepszą potrawę przygotowaną przez panie z KGW Jaworzynka. Był to gazdowski królik z fusatymi gałuszkami w towarzystwie istebniańskich grzybów i buraczki z chrzanem. Panie uczestniczyły już w takim konkursie w 2022 r. organizowanym przez miasto Rydułtowy. Zachęcone sukcesem swoich koleżanek z KGW Istebna postanowiły po raz drugi zgłosić udział w konkursie. Otrzymane nagrody rzeczowe i finansowe wręczane były uroczyście przez organizatorów imprezy oraz komisję konktrsową. Nagrodzone panie z  KGW Jaworzynka zakwalifikowały się do II edycji konkursu.

Przed nimi kolejne wyzwania. Życzymy powodzenia.

potrawa

kgw DębowiecKGW Istebna

Dyplom

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com