^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Zaloguj

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kalendarz szkoleń

Pn Wt Śr Cz Pt So N
7
13
14
15
17
18
19
20
21
25
27
28
31

"Akademia produkcji prosiąt" dla hodowców i producentów trzody chlewnej

12Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu rusza wraz z wiosennym semestrem ze specjalistycznym kursem "Akademia produkcji prosiąt". Jak podkreśla dr Janusz Wojtczak, kierownik kursu, przeznaczony jest on dla tych, którzy chcą zdobyć wszechstronne umiejętności teoretyczne i praktyczne z tego zakresu, dlatego oprócz 100 godzin wykładów przewidziane jest minimum 60 godzin zajęć praktycznych.

Kurs dedykowany jest wszystkim osobom posiadającym wykształcenie wyższe lub średnie kierunkowe (wymagane udokumentowanie) i co najmniej rok doświadczenia produkcyjnego. Zajęcia prowadzone będą w trybie weekendowym od piątku do niedzieli, nie tylko w Poznaniu, ale także jeden zjazd w Krakowie oraz dwa zjazdy w dużym gospodarstwie Inter Agri w miejscowości Zawory w województwie wielkopolskim w powiecie śremskim.

Poprowadzą je najlepsi fachowcy w branży trzody chlewnej, wśród których są między innymi profesorowie:

Zygmunt Pejsak (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie),

Marek Świtoński (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu),

Daniel Korniewicz (firma LNB),

Tomasz Schwarz (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie),

Małgorzata Pomorska-Mól (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu),

Anna Rząsa (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu),

dr Marian Porowski z prywatnej kliniki weterynaryjnej.

Podczas zajęć poruszone zostaną między innymi zagadnienia z zakresu: genetyki, zdrowia i bioasekuracji, rozrodu, nowoczesnych technologii produkcji oraz żywienia.

 Warunkiem ukończenia kursu jest zaliczenie testu teoretycznego oraz uzyskanie pozytywnej oceny praktycznych elementów studiów.

Kurs trwa jeden semestr i kosztuje 12 tys. zł netto. Jest to cena promocyjna z 2%-procentowym rabatem.

Kolejne edycje będą kosztowały 16 tys. zł netto. Nabór chętnych odbywa się do 15 marca, a maksymalna liczba uczestników kursu ze względu na stan pandemii i wymogi sanitarne to 12 osób.

Kurs odbywa się stacjonarnie, gdyż ważna jest praktyka i zdobywanie wiedzy oraz doświadczenia bezpośrednio w specjalistycznych gospodarstwach oraz na uczelni. Obowiązuje kolejność zgłoszeń.