^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

XXXVIII Dni Otwartych Drzwi

Rozstrzygnięcie Konkursu Kulinarnego

W dniu 18 grudnia 2015 r. w Zespole Szkół CKR w Nakle Śląskim odbył się Konkurs Potraw "Wigilia na Górnym Śląsku" wzbogacony o potrawy świąteczne przygotowywanych w okresie Świąt Bożego Narodzenia

Potrawy wigilijne zostały przygotowane przez uczniów z klas kucharz oraz klas technik żywienia. Komisja Konkursowa w składzie: Witold Panas - przewodniczący oraz członkowie Teodor Horzela, Romana Kosek, Leokadia Wójcik oceniali rarytasy ,które pojawiły sie na świątecznie udekorowanych stołach.

Potrawy , zgodnie z regulaminem konkursu były oceniane według następujących kryteriów:

- estetyka potrawy

-walory smakowe

-świąteczny charakter

-stopień trudności.

Jury po degustacji przyznało pierwsze nagrody w kategoriach:

I. "zupy" -                      Barszcz czerwony z uszkami .  

                                    Tomasz Kraszewski, Paweł Kabus - klasa III Kucharz

II."Danie zasadnicze" -   Pierś kaczki w sosie porzeczkowym na kluskach śląskich.

                                    Dominika Horzela i Paulina Nawrat - klasa II Technik Żywienia

III." deser" -                  Figa z makiem i pampuchem.

                                    Nikola Jendrosek i Monika Kaczuga - klasa II Technik Żywienia

Gratulujemy laureatom tegorocznego Konkursu a czytelników zachęcamy do przygotowania nagrodzonych specjałów. Życzymy smacznego !Pierś z kaczki

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com