^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Zaloguj

Wpisz Imię, Nazwisko i hasło

Użytkownik
hasło

Kalendarz szkoleń

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
10
11
16
23
24
25
27
Data : środa, 27 listopad 2019
30

Konferencja w Częstochowie "Innowacyjność w chowie i hodowli królików - wyjazd studyjny"

loga napis sir ŚODR

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.”

Projekt opracowany przez Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie.

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich

Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

-Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Z a p r o s z e n i e              

ŚLĄSKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO W CZĘSTOCHOWIE

ZAPRASZA NA KONFERENCJĘ

 

„Innowacyjność w chowie i hodowli królików – wyjazd studyjny”,

która odbędzie się 21.11.2016 r. (poniedziałek) o godz.10 00

w siedzibie Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie, ul. Księdza Kardynała Stefana Wyszyńskiego 70/126

 

W programie:

  • - Możliwości wykorzystania materiału hodowlanego i osiągnięć genetyki w chowie i hodowli królików.
  • Profilaktyka weterynaryjna, bioasekuracja podstawą efektywnej produkcji mięsa króliczego.
  • Promocja mięsa króliczego
    dr hab. Dorota Kowalska, prof. IZ PIB Instytutu Zootechniki w Balicach.
  • - Innowacyjność w chowie i hodowli królików. Organizacja bazy paszowej, tradycyjne i nowe tendencje
  • oraz trendy w żywieniu królików, znaczenie biopreparatów, efektywnych mikroorganizmów oraz dodatków paszowych
    – dr Leszek Gacek ZD Chorzelów IZ PIB Balice.
  • - Produkcja ekologiczna królików w oparciu o dostępne i alternatywne rozwiązania technologiczne
  • – dr hab. Jacek Walczak, prof. IZ PIB Instytutu Zootechniki w Balicach.

 

Na konferencji organizatorzy prowadzić będą zapisy na wyjazd studyjny -  9.12.2016 r. do ZD IZ Chorzelów.

 

Dla uczestników konferencji: bezpłatne materiały szkoleniowe, przewidziany  jest poczęstunek - serwis kawowy oraz posiłek.

 

SERDECZNIE ZAPRASZAMY !