^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Zaloguj

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kalendarz szkoleń

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
4
5
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Perły dla śląskich specjałów

W dniu 6 września br. Krajowa Kapituła Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" przyznała nagrody „Perła 2016", które wręczono podczas uroczystego finału 25 WRZEŚNIA 2016 r. podczas Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Z województwa śląskiego nagrodzono następujące produkty:

1.   BRYNDZA WIŚLAŃSKA - BARBARA I JAN KĘDZIOR, WISŁA

2.   SZYNKA WIEPRZOWA Z KOŚCIĄ WĘDZONA – ZAKŁAD MASARSKI SZCZEPAN

BUJAK, WILKOWIECKO

3.   PIWO RACIBORSKIE MIODOWE – BROWAR ZAMKOWY SP. Z O.O., RACIBÓRZ

oraz w części gastronomicznej:

WODZIONKA ORAZ KARMINADLE Z CIAPER KAPUSTĄ - KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH W DĘBIEŃSKU.

Serdeczne gratulacje!!!!

 

bryndza mala

 

 

szynka mala

 

 

piwo male