Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie
zaprasza do udziału w XVII edycji konkursu
„Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”
na
najlepszy regionalny produkt żywnościowy województwa śląskiego
oraz
najlepszą potrawę regionalną
Finał Regionalny Konkursu odbędzie się 30 lipca 2017 roku na terenie Muzeum „ Górnośląski Park Etnograficzny” w Chorzowie podczas Jarmarku Produktów Tradycyjnych
Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa śląskiego, który spełnia kryteria konkursowe.
Poniżej znajdziecie Państwo aktualne formularze zgłoszeniowe (produkt i gastronomia) oraz regulaminy poszczególnych konkursów.
Wszelką pomocą w zakresie wyboru produktu czy potrawy oraz przygotowania wymaganych dokumentów , jak co roku, służą współpracujący z Państwem doradcy Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie na terenie całego województwa.
Przygotowaną dokumentację prosimy o dostarczenie do ŚODR w terminie do dnia 26 czerwca br. tak abyśmy mogli wszystko jeszcze raz przejrzeć i ewentualnie uzupełnić przed złożeniem zgłoszeń do Urzędu Marszałkowskiego.
Szczegółowych informacji w sprawie konkursu NKD udzielać będą pracownicy Działu Rozwoju Obszarów Wiejskich:
ŚODR Częstochowa – Paulina Makles , tel. 34/ 377 01 19
ŚODR O/ Mikołów – Barbara Majnusz, tel. 32/ 325 01 43
ŚODR O/ Bielsko Biała – Agnieszka Zoń, Anna Zawadzak, tel. 33/ 814 45 41
Załączniki:
Regulamin konkursu - na najlepszą potrawę regionalną,
Regulamin konkursu - na najlepsze produkt i potrawę regionalną,
Regulamin konkursu - na najlepszy regionalny produkt żywnościowyregionalny produkt żywnościowy,