Już po raz siódmy w Skoczowie odbędzie się Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej. Najlepsi kucharze zbójnickiego jadła zawitają do Skoczowa 18 lipca 2015 roku. Uroczyste otwarcie festiwalu będzie miało miejsce na skoczowskim rynku o godz. 11.00, po którym rozpocznie się gotowanie zbójnickiej potrawy na ogromnej patelni. Oczekując na rozstrzygnięcie konkursu kulinarnego i degustując przygotowane, zbójnickie specjały można będzie posłuchać i zobaczyć występ "Kapeli Góralskiej Sarpacka", "Kapeli Góralskiej Strzecha" oraz "Kapeli Stela". Po ogłoszeniu wyników konkursu i wręczeniu nagród zaplanowano zabawę taneczną, która odbędzie się w Parku F. Nowaka przy OSP Skoczów.
Organizatorami tegorocznego festiwalu są: Stowarzyszenie Beskidzki Klub Kulinarny, Urząd Miejski w Skoczowie, Miejskie Centrum Kultury "Integrator" i Euro-Toques Polska.