^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

Harmonogram szkoleń

Szkolenie pt. "Mechanizmy wsparcia dla producentów uczestniczących w systemach jakości żywności w ramch PROW na lata 2014-2020

żywność

Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie informuje, że:

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego realizuje cykl jednodniowych szkoleń dotyczących mechanizmów wsparcia dla producentów uczestniczących w systemach jakości żywności w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego jest współorganizatorem wraz z Urzędem Marszałkowskim Województwa Śląskiego oraz Śląskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Częstochowie Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów, którego tegoroczny finał regionalny w województwie śląskim odbył się 30 lipca w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie.

W ramach projektu „Mechanizmy wsparcia dla producentów uczestniczących w systemach jakości żywności…” będzie zorganizowane seminarium dla: producentów zarejestrowanych jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne, Gwarantowana Tradycyjna Specjalność, producentów zainteresowanych włączeniem się do systemów jakości, pracowników ośrodków doradztwa rolniczego, izb rolniczych, lokalnych grup działania, organizacji pozarządowych i przedstawicieli samorządów. Seminarium odbędzie się 22 listopada od godz. 9.30 ( wg załączonego programu) w siedzibie Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie Oddział Mikołów, ul. Gliwicka 85.

W związku z ograniczoną liczbą miejsc zgłoszenia prosimy przesyłać w terminie do 17.11.2017r. ( piątek ) do Pauliny Makles-Bochnia na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pod nr tel. 34/ 377 01 19.

Szczegółowy program poniżej.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU

                                                           PROGRAM

szkolenia dotyczącego mechanizmów wsparcia dla producentów uczestniczących w systemach jakości żywności w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

 

Mikołów dn. 22 listopada 2017 r.

  9.30 - 10.00 – Rejestracja uczestników

10.00 - 10.15 – Powitanie przez organizatora i gospodarzy spotkania, przedstawienie

                         idei i założeń szkoleń

10.15 - 10.45 – Polityka jakościowa UE

10.45 - 11.30 – Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych

11.30 - 12.15 – Wsparcie dla nowych uczestników systemów jakości, wsparcie na

                           przeprowadzenie działań informacyjnych i promocyjnych.

12.15 - 12.30 – Przerwa kawowa

12.30 - 13.15 – Wprowadzanie do obrotu wysokojakościowych produktów rolnych i środków spożywczych

            

13.15 - 14.00 – Sprzedaż bezpośrednia przetworzonych i nieprzetworzonych produktów żywnościowych, pochodzących bezpośrednio z: własnej uprawy, chowu lub

hodowli, uzyskiwanych w ramach pszczelarstwa lub pasterstwa

14.00 - 14.45 – Ułatwienia we wprowadzaniu do obrotu produktów przetworzonych z

                          własnego gospodarstwa w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego

14.45 - 15.15 – Dyskusja

15.15             – Obiad

źródło: fot. internet

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com