^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

Do pobrania

Zaproszenie na konferencję pn."Innowacyjne zastosowanie roślin strączkowych z upraw ekologicznych do wypieków"

 

logo notes długopis

 

W dniu 11.09.2019 o godz. 9:30 w Śląskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Częstochowie, ul. Wyszyńskiego 70/126  odbędzie się konferencja pn. ”Innowacyjne zastosowanie roślin strączkowych z upraw ekologicznych do wypieków” w ramach planu operacyjnego KSOW na lata 2018-2019 w zakresie sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR). Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Celem operacji jest wspieranie innowacyjnych rozwiązań w zakresie zastosowania ekologicznych roślin strączkowych do wypieków poprzez upowszechnianie wiedzy na temat pozytywnych czynników oraz korzyści wynikających z upraw tych roślin, ich składników prozdrowotnych oraz zalet zastosowania roślin strączkowych do wypieków.

Program Konferencji:

9:30-10:00 - Rejestracja uczestników

10:00 – 10:15 – Otwarcie konferencji, powitanie uczestników i przedstawienie programu konferencji – Dyrektor ŚODR w Częstochowie

10:15 - 11:00 – Rośliny strączkowe w Polsce – stan aktualny i perspektywy uprawy

prof. dr hab. Janusz Podleśny IUNG Puławy

11:00 – 11:45 – Znaczenie gospodarcze i perspektywy uprawy soi w Polsce

dr hab. Mariola Staniak IUNG Puławy

11:45 – 12:00 – Przerwa kawowa

12:00 -12:45 – Wartości prozdrowotne roślin strączkowych

dr inż. Małgorzata Kulczak IBPRS Warszawa

12:45 -13:30 – Zastosowanie roślin bobowatych w produkcji pieczywa

mgr inż. Elżbieta Słowik IBPRS Warszawa

13:30 – 14:15 – Mąki z roślin bobowatych jako zamienniki jaj w wyrobach ciastkarskich

mgr inż. Elżbieta Słowik IBPRS Warszawa

14:15 – 14:30 – Dyskusja i podsumowanie konferencji

14:30 -15:30 – Obiad

Serdecznie zapraszamy rolników, mieszkańców obszarów wiejskich, piekarzy, cukierników oraz doradców rolniczych. Zainteresowane osoby udziałem w konferencji prosimy o dostarczenie wypełnionego zgłoszenia do Działu Rolnictwa Ekologicznego i Ochrony Środowiska (pokój nr 8) ul. Wyszyńskiego 70/126 do dnia 02.09.2019r. lub przesłanie skanu zgłoszenia na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

 

Formularz zgłoszeniowy

 

 

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com