^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 
Harminogram szkoleń ŚODR Częstochowa 

Zaloguj

Zaproszenie na konkurs Kryształowy Ser

loga KSOWSzanowni Państwo, 

Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie ma zaszczyt zaprosić Państwa do uczestnictwa w konkursie na najlepszy ser w województwie śląskim. Konkurs ma na celu wyłonić najlepsze sery farmerskie, zagrodowe i rzemieślnicze.

Zgłoszenia przyjmujemy do 31 maja, formularz zgłoszeniowy do pobrania znajduje się poniżej. Zgłoszenia przyjmujemy w formie skanu na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub złożone osobiście/ listownie na adres Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie
ul. Wyszyńskiego 70/126, 42-200 Częstochowa. W przypadku listownego nadesłania zgłoszenia data stępla musi potwierdzać nadanie w terminie do 31 maja. 

O pozytywnym rozpatrzeniu zgłoszeń będą Państwo informowani indywidualnie wraz z przekazaniem wytycznych niezbędnych do wlaściwego przygotowania próbki. 

Konkurs odbędzie się w dniach 12-13 czerwca w Śląskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Mikołowie.

W dniu 12 czerwca do godziny 14:00 należy dostarczyć próbki zgłoszonych serów, zgodnie z wytycznymi z regulaminu do ŚODR w Mikołowie. 

Jeden uczestnik może złożyć maksymalnie dwie próbki serów z dwóch różnych kategorii. W przypadku złożenia dwóch próbek zakwalifikowanych do jednej kategorii brany pod uwagę będzie ten, który uzyska wyższą liczbę punktów. 

Sery będą podzielone na następujące kategorie:

kat I - sery dojrzewające twarde i półtwarde,;
kat II - sery dojrzewające miękkie i półmiękkie w tym pleśniowe,
kat III - sery świeże (podpuszczkowe, twarogi, kwasowo-podpuszczkowe),
kat. IV – sery parzone /pasta filata

Sery będą oceniane przez jury w składzie:

dr hab. Antoni Pluta, prof. SGGW, Sylwester Wańczyk (Wańczykówka), Krzysztof Jaworski (Serowar Żuławski), Gieno Mientkiewicz (Gieno Seropedia), Promotor Kulinarny Bartosz Wilczyński.

13 czerwca wszyscy uczestnicy konkursu mogą wziąć udział w części konferencyjnej, zakończonej ogłoszeniem wyników. Swoje prelekcje wygłoszą dr hab. Antoni Pluta, prof. SGGW, Sylwester Wańczyk (Wańczykówka), Krzysztof Jaworski (Serowar Żuławski), Gieno Mientkiewicz (Gieno Seropedia), Promotor Kulinarny Bartosz Wilczyński oraz Agnieszka Kotwa (Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego)

Harmonogram konferencji:

8:30- 9:00 Rejestracja uczestników

9:00- 9:15 Powitanie uczestników i rozpoczęcie konferencji

9:15- 11:15 część wykładowa

11:15- 11:30 przerwa kawowa

11:30- 13:45 część wykładowa

13:45- 14:15 przerwa obiadowa

14:15- 15:15 panel dyskusyjny      

15:15- 16:15 Ogłoszenie wyników konkursu, dekoracja laureatów

16:20 zakończenie konkursu i konferencji

 

Dla laureatów konkursu są przewidziane nagrody finansowe. 

 

W razie pytań prosimy o kontakt

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.  515 275 936

 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 509 681 066 

34 3770 109

Operacja współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020”.

Karta Zgłoszeniowa

Regulamin konkursu

Szablon pozyskania danych osobowych od rolników

This site uses encryption for transmitting your passwords. ratmilwebsolutions.com