^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Zaloguj

Wpisz Imię, Nazwisko i hasło

Użytkownik
hasło

Kalendarz szkoleń

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
6
8
11
13
15
17
18
19
30

Newsletter

Międzynarodowy Dzień Rzepaku

Międzynarodowy Dzień Rzepaku

Temat przewodni:

EUROPEJSKIE ŹRÓDŁA BIAŁKA, 
W TYM ŚRUTA RZEPAKOWA JAKO ALTERNATYWA DLA IMPORTU SOI

  18 maja 2017 r.  Minikowo k. Nakła

Międzynarodowa debata z udziałem przedstawicieli europejskich związków producentów roślin oleistych (EOA) oraz ponad 300 rolników i ekspertów uprawy rzepaku. 

Program:

10.00-10.30     Wprowadzenie do debaty – innowacje w wykorzystaniu śruty rzepakowej
                      prowadzenie: prof. dr hab. Iwona Bartkowiak-Broda

10.30-11.00     Europejskie doświadczenia współpracy rolników, nauki i biznesu w produkcji rzepaku
                      goście zagraniczni

11.00-12.30     Debata – Europejskie źródła białka, w tym śruta rzepakowa jako alternatywa dla importu soi
                      prowadzenie: Karol Bujowczek, top agrar Polska

12.30              Przerwa kawowa 

12.30              Prezentacja grup operacyjnych w trakcie tworzenia z województwa kujawsko-pomorskiego
                      stoiska wystawowe

13.00              Zwiedzanie pól doświadczalnych
                      34 odmiany rzepaku, rośliny bobowate, maszyny rolnicze oraz z firmy zajmujące się profesjonalną ochroną roślin

 

Kontakt: Adam Piszczek, tel. 52 386 72 37

mdr 2017