^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Zaloguj

Wpisz Imię, Nazwisko i hasło

Użytkownik
hasło

Kalendarz szkoleń

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
Data : piątek, 2 sierpień 2019
4
5
8
9
10
13
14
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31

Galeria

baner galeria27  

Zaproszenie na konferencję pn."Innowacyjne zastosowanie roślin strączkowych z upraw ekologicznych do wypieków"

 

logo notes długopis

 

W dniu 11.09.2019 o godz. 9:30 w Śląskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Częstochowie, ul. Wyszyńskiego 70/126  odbędzie się konferencja pn. ”Innowacyjne zastosowanie roślin strączkowych z upraw ekologicznych do wypieków” w ramach planu operacyjnego KSOW na lata 2018-2019 w zakresie sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR). Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Celem operacji jest wspieranie innowacyjnych rozwiązań w zakresie zastosowania ekologicznych roślin strączkowych do wypieków poprzez upowszechnianie wiedzy na temat pozytywnych czynników oraz korzyści wynikających z upraw tych roślin, ich składników prozdrowotnych oraz zalet zastosowania roślin strączkowych do wypieków.

Program Konferencji:

9:30-10:00 - Rejestracja uczestników

10:00 – 10:15 – Otwarcie konferencji, powitanie uczestników i przedstawienie programu konferencji – Dyrektor ŚODR w Częstochowie

10:15 - 11:00 – Rośliny strączkowe w Polsce – stan aktualny i perspektywy uprawy

prof. dr hab. Janusz Podleśny IUNG Puławy

11:00 – 11:45 – Znaczenie gospodarcze i perspektywy uprawy soi w Polsce

dr hab. Mariola Staniak IUNG Puławy

11:45 – 12:00 – Przerwa kawowa

12:00 -12:45 – Wartości prozdrowotne roślin strączkowych

dr inż. Małgorzata Kulczak IBPRS Warszawa

12:45 -13:30 – Zastosowanie roślin bobowatych w produkcji pieczywa

mgr inż. Elżbieta Słowik IBPRS Warszawa

13:30 – 14:15 – Mąki z roślin bobowatych jako zamienniki jaj w wyrobach ciastkarskich

mgr inż. Elżbieta Słowik IBPRS Warszawa

14:15 – 14:30 – Dyskusja i podsumowanie konferencji

14:30 -15:30 – Obiad

Serdecznie zapraszamy rolników, mieszkańców obszarów wiejskich, piekarzy, cukierników oraz doradców rolniczych. Zainteresowane osoby udziałem w konferencji prosimy o dostarczenie wypełnionego zgłoszenia do Działu Rolnictwa Ekologicznego i Ochrony Środowiska (pokój nr 8) ul. Wyszyńskiego 70/126 do dnia 02.09.2019r. lub przesłanie skanu zgłoszenia na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

 

Formularz zgłoszeniowy