^ Góra strony
Biuletyn Informacji Publicznej  
Zaloguj

Wpisz Imię, Nazwisko i hasło

Użytkownik
hasło

Kalendarz szkoleń

Pn Wt Śr Cz Pt So N
7
15
Data : poniedziałek, 15 lipiec 2019
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Galeria

baner galeria27  

Bezpieczeństwo żywności -informacja dla KGW

a

Znajdujemy się obecnie w „szczycie sezonu” wielu wydarzeń organizowanych lub wspomaganych przez członkinie Kół Gospodyń Wiejskich, w tym takich, na których prezentujemy żywność tradycyjną i lokalną oraz domowe przetwory. Co powinniśmy zrobić aby spełnić wymogi bezpieczeństwa żywności ? Oto pomocna informacja PSSE w Zawierciu.( poniżej)

Poza tym pod adresem : https://gis.gov.pl/kategoria/dzialalnosc-gospodarcza/produkcja-i-obrot/zywnosc/
znajdziemy m.in
• Informacje dla przedsiębiorców rozpoczynających/prowadzących działalność w sektorze spożywczym
• Wymagania higieniczne - system HACCP
• Przewodnik do interpretowania przepisów Rozporządzenia nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady
• Produkcja żywności w warunkach domowych
• Rolniczy handel detaliczny
• Uznanie wody jako naturalna woda mineralna
• Badania żywności w ramach urzędowej kontroli i monitoringu
• Kluczowe obowiązki przedsiębiorców żywnościowych i paszowych
• Nowa żywność - Novel food

 

 

kgw